Sfanta Lumina a ajuns in Transilvania cu ajutorul Jandarmeriei Romane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfânta Lumină a ajuns în Transilvania cu ajutorul Jandarmeriei Române

[2021-05-02]
de Ștefana Totorcea

Colonelul Cristian Paliștan, comandantul Jandarmeriei Brașov, alături de preotul militar Ion Epaminond Boroș, au preluat de la Aeroportul Otopeni Lumina venită din Țara Sfântă.
„O misiune ce poartă o înaltă încărcătură emoțională, dar și o mare responsabilitate. Poate, cel mai valoros transport special pe care Jandarmeria Română îl poate avea în responsabilitate” au scris pe Facebook responsabilii cu comunicarea ai Jandarmeriei Române.
Sfânta Lumină a fost transportată pe traseul Predeal – Brașov. La Predeal, jandarmii au oferit Sfânta Lumină Junilor Brașovului și Ansamblului Feciorilor Făgărașului.
Următoarea oprire a fost la Catedrala din Brașov, de unde Sfânta Lumină de la Ierusalim a fost distribuită în toată Transilvania.
La final, Sfânta Lumină a ajuns și la Jandarmeria Brașov, ai cărei reprezentanți au scris pe Facebook:
„Când viața ne-a așternut înainte necazuri, Dumnezeu ne-a pus sub picioare o stâncă, iar când necazurile au fost mai mari, Dumnezeu ne-a dat aripi… Iar când credeam că nu mai avem scăpare, Dumnezeu ne-a dăruit, prin Învierea Sa, Sfânta Lumină.”
Cu 13 ani, în urmă, când a fost adusă pentru prima dată Lumina Sfântă de la Ierusalim, ea a fost dusă în Transilvania de un jandarm. De atunci, aceasta a devenit o tradiție anuală care înnobilează misiunile jandarmilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8, Ultimul acces: 2021-05-06 16:14:28