Vaslui: Monumentul dedicat Sf. Stefan cel Mare va fi reabilitat si inclus intr-un circuit turistic - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaslui: Monumentul dedicat Sf. Ștefan cel Mare va fi reabilitat și inclus într-un circuit turistic

[2020-11-19]
de Gheorghe Anghel

Ansamblul Monumental Statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare din localitatea Băcăoani, Vaslui, va fi reabilitat și inclus într-un circuit turistic, anunță Agerpres.
Reabilitarea se va face în cadrul a două proiecte transfrontaliere cu finanțare de la Uniunea Europeană, la care participă Consiliul Județean Vaslui.
„Din cele trei părți componente ale ansamblului monumental, proiectul prevede restaurarea și conservarea platoului de recreere de la baza grupului statuar cu cele două fântâni arteziene de mari dimensiuni, care se întinde de la limita cu drumul național DN 24 până la baza scărilor, precum și a obeliscului din bronz aflat pe axa monumentului pe partea opusă a drumului național DN 24”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de CJ Vaslui.
Pentru punerea în valoare a ansamblului monumental și valorificarea sa în scop turistic, pe platou va fi construit un punct de informare turistică. Toate aceste investiții au drept scop creșterea competitivității economice și a atractivității turistice la nivelul județului Vaslui.
Ansamblul de la Bacaoani este considerat un simbol al județului Vaslui. A fost inaugurat în 1975 cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la victoria Sfântului Ștefan cel Mare în lupta de la Podul Înalt, din 10 ianuarie 1475.
Statuia a fost realizată de sculptorul Mircea Ștefănescu, fiind inclusă în anul 2015 pe Lista monumentelor istorice din județul Vaslui.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 34, Ultimul acces: 2020-12-05 23:48:57