Continua lucrarile la biserica din Rieti. De Sanziene au fost sfintite crucile pentru acoperis - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Continuă lucrările la biserica din Rieti. De Sânziene au fost sfințite crucile pentru acoperiș

[2020-06-26]
de Sorin Ionițe

Din cauza pandemiei, lucrările la biserica parohiei din Rieti, Italia, au fost sistate mai bine de două luni și reluate abia la începutul lui iunie, informează Episcopia Italiei.
Biserica românilor din Rieti a fost grav avariată de cutremurul din 2016. Din acest motiv, comunitatea a demarat construirea unei biserici de lemn în stil maramureșean închinată Sfintei Varvara.
În prezent se lucrează la acoperișul lăcașului de cult.
De Sânzâiene, Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania a vizitat biserica și a sfințit crucile care vor fi amplasate pe acoperiș.
Ierarhul i-a încurajat pe membrii comunității din Rieti și pe Pr. paroh Constantin Holban, explicând că greutățile cauzate de pandemia prin care trece întreaga lume „nu trebuie să fie o piatră de poticnire, ci o motivare de a-L căuta pe Dumnezeu și a face cu mai multă râvnă voia și lucrările Lui”.
PS Atanasie de Bogdania a subliniat că viitorul lăcaș de cult este „un loc care scoate în evidență credința oamenilor și o mărturie a culturii noastre românești în această parte a Italiei”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 33, Ultimul acces: 2020-07-07 03:27:54